Jette Bøcher - Ziga

Hvem er Jette Bøcher og Ziga?

Mennesket har altid smykket sig....

De første smykker fra stenalderen var gennemborede muslingeskaller.
Selvom materialer og teknikker har udviklet sig siden, er princippet stadig det samme: at kunne se det smukke i det nære og gøre det brugbart til forskønnelse og udsmykning.

Det er 30 år siden, jeg lavede mine første smykker. Jeg syede tasker og bælter og fik lyst til at forsøge mig med smykker. De første øreringe, jeg lavede, var af tynd kobberplade, klippet ud og slebet til.
Gennem alle årene har jeg jævnligt beskæftiget mig med smykker. Det er som et langt kærlighedsforhold – selvom jeg har haft pauser, er jeg altid vendt tilbage, professionelt eller på hobbyplan.

Jeg har designet og fremstillet smykker i alverdens materialer og solgt både på markeder, messer og til forretninger. Jeg har undervist i smykkefremstilling, og jeg har handlet med sten, krystaller og mineraler.

I 2008 startede jeg Ziga. Efter en årrække med administrativt arbejde og smykkerne som sidebeskæftigelse, koncentrerer jeg mig om det, jeg holder mest af: at designe og fremstille smykker!
Jeg har mit værksted hjemme – det fylder ikke så meget og alt er ved hånden, når inspirationen pludselig overvælder mig, også udenfor normal arbejdstid. Jeg holder af at udvikle og afprøve nye tossede ideer, men jeg trives også med selve produktionen, hvor tiden og tankerne flyver, mens fingrene arbejder.
Smykkerne sælger jeg til forretninger over hele landet. Desuden deltager jeg i enkelte messer og udstillinger.KUNST skal opleves - KUNST skaber trivsel og glæde - KUNST viser hvem du er 

Kunsthuset | Mårumvej 9 | 3230 Græsted | Tlf:48 24 40 10 | kunst@kunsthuset.dk